Sektionsfällning

Går det inte att fälla trädet i sin fulla längd sektionsfäller vi det genom klättring. Vanligtvis kvistar vi trädet på vägen upp och tar ner stammen på vägen ner. Finns det hus, ledningar eller andra träd i närheten som måste skyddas firar vi ner grenar och stam. På så vis kan vi montera ner även riktigt stora träd bit för bit under kontrollerade former. Vi är utbildade inom trädklättring, sektionsfällning och hantering av motorsåg vid klättring.

Vi utför sektionsfällning i Norrköping, Linköping och övriga Östergötland, Sörmland & Småland.

Vad använder ni för utrustning när ni klättrar?

Vi använder väl beprövade tekniker med hög säkerhet. Vid nedtagning av hela träd använder vi normalt klättersele, dubbla säkringspunkter och stegjärn för att obehindrat kunna röra oss runt i trädet oavsett hur mycket grenar trädet har. Vid klättrande beskärning använder vi inte stegjärn vilket skadar trädet.

Är det inte lättare med skylift?

Jo, vissa jobb är lättare med skylift. Exempelvis träd i mycket dålig kondition där vi bedömer att det är för farligt att klättra. De flesta träd går dock bra att klättra med de metoder vi använder. Vi kan mycket snabbt förflytta oss runt i trädet på ett sätt som inte går med skylift. Vi behöver inte heller någon uppställningsyta under eller i närheten av trädet.

Varför kostar sektionsfällning mer än vanlig trädfällning?

Sektionsfällning och nedmontering av träd kräver andra kunskaper, annan utrustning och mer tid är fällning från marken. Klättrande trädfällning och trädvård skall alltid göras av minst två personer, en klättrare och en markman. Detta dels för säkerheten i trädet men även för full koll på vad som händer i trädets närområde på marken. Markmannen tar dessutom hand om grenar osv under arbetets gång.

Hur höga träd kan ni klättra i?

Vi har inget höjdbegränsning. Rep och utrustning kan anpassas efter behoven.

Vi har ett träd som står väldigt illa till med ont om plats, går det att ta ner ett träd som detta?

Ja, till 99% säkerhet kan vi på ett säkert och kontrollerat sätt montera ner ditt träd. Med väl beprövad repteknik kan vi fira ner bit för bit, allt från minsta kvist till stora grenar och delar av stammen. Är utrymmet under trädet begränsat bygger vi en linbana. Uttryck som ”Allt går” eller ”Inga träd är omöjliga” kan låta slitet men låter du oss göra jobbet enligt utprövade metoder fixar vi även detta träd. Kontakta oss via kontaktformuläret, gärna med en bild på trädet och omgivningen så återkommer vi med förslag på åtgärd.

Varför sågar ni inte från en vanlig stege, det måste gå mycket fortare?

Alla som någon gång testat att såga stora grenar eller hela träd ståendes på stege med motorsåg och utan fungerande säkring kan nog intyga att det är ett vanskligt och ibland livsfarligt skådespel. Grenen eller träddelen du sågar av svingar lätt undan stegen med ofrivillig flygtur som följd. Med motorsåg i handen dessutom.

Kan vi använda RUT eller ROT avdrag för Sektionsfällning? 

Ja, from. 1 augusti 2016 ger flera av våra tjänster rätt till rutavdrag.

  • häck- och gräsklippning samt krattning och ogräsrensning som utförs på tomt eller i trädgård i nära anslutning till bostaden.
  • klippning buskar, vattning och gödning i samband med klippning och ogräsrensning, höstgrävning av land och omgrävning av kompost.
  • beskärning, Trädfällning och borttagande av träd och buskar.
  • röjning av sly, stubbfräsning och vedkapning.

Kontakta oss redan idag för kostnadsfri offert